logo

Fiets4daagse.nl

Hét overzicht van alle fiets vierdaagsen.....

Fiets4daagse Winterswijk

25, 40 of 60 kilometer

Fietsen in de “onverwachte hoek”
Met de “onverwachte hoek” profileert de Gelderse Achterhoek zich momenteel in Nederland als een prima plek om te wonen, te werken en te recreëren. De Internationale Fiets4daagse Winterswijk vindt plaats in misschien wel het mooiste stukje van deze “hoek”, grotendeels gekwalificeerd als Nationaal Landschapspark Winterswijk en wordt gehouden van dinsdag 27 juni t/m vrijdag 30 juni. De deelnemers kunnen genieten van het typische coulisselandschap met mooie doorkijkjes, bollende akkers, bossen en meanderende beekjes. De routes gaan voornamelijk over kleine wegen, fietspaden en bospaden; drukke wegen worden zoveel mogelijk gemeden. Onze route-bedenkers hebben daarnaast ook nog eens nieuwe paden en groene grensovergangen gevonden, zodat we met recht mogen spreken van verrassende nieuwe routes. Regelmatig wordt tijdens de tochten de landsgrens overschreden, hetgeen het evenement het Internationale tintje geeft. De deelnemers dienen derhalve ten allen tijde een geldig identiteitsbewijs bij zich te hebben. 
De tochten gaan elke dag in een andere richting, het gehele buitengebied rondom Winterswijk wordt aangedaan. Elke dag zijn er op de routes twee stempelposten, met muzikale optredens. Ook bij het eindpunt is er iedere dag muziek, hetgeen de “nazit” nog leuker gaat maken. 
De deelnemers kunnen iedere dag kiezen uit routes van 25-, 40- en 60 kilometer, de keuze hoeft niet vooraf gemaakt te worden, dit beslist de deelnemer zelf bij de splitsingspunten. Alle tochten worden nauwkeurig aangegeven met behulp van duidelijke pijlen, daarnaast ontvangen de deelnemers een uitgebreide routebeschrijving met daarin informatie over de omgeving. De stempel- en pauzeplaatsen zijn bij horecabedrijven, alwaar de deelnemers plaats kunnen nemen voor een hapje of een drankje. Nieuw zijn dit jaar de “Pauzetips” bij kleine horecaterrassen, meestal op de lange routes. Deze kleine terrassen worden ook wel een “Rustpunt” of een “Uutbloashuuske” genoemd.
Deelnemers die minimaal drie dagen hebben meegefietst en de benodigde controlestempels hebben gekregen, ontvangen een fraaie herinneringsmedaille. Daarnaast doen zij mee in een gratis verloting met mooie prijzen. 
In 2024 wordt de Internationale Fiets4daagse Winterswijk georganiseerd van dinsdag 25 juni tot en met vrijdag 28 juni. 
Stichting WFevenementen

100% winterswijk
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload